Celloduo Freijzer en Berman in Rozendaalse kerk

0248827_Celloduo_Freijzer_en_Berman.jpg
Celloduo Freijzer en Berman

ROZENDAAL – Het publiek kan zondag 29 januari in de kerk van Rozendaal genieten van een optreden van het celloduo Freijzer en Berman. Op het programma staan sonates van Domenico Gabrielli, Antonio Vivaldi, Jean Barrière en Francesco Geminiani. Deze oudere stukken van het programma worden gespeeld op barokcello’s. Daarna worden romantische werken op nieuwe modellen cello gespeeld. Stukken van Reinhold Glière, Jacques Offenbach, Bart Berman en Niccolo Paganini passeren de revue.

Mariette Freijzer en René Berman vormen sinds de uitvoeringen van Wagners Gӧtterdämmerung een celloduo. Mariette Freijzer studeerde aan het conservatorium in Amsterdam en later nog een jaar barokcello in Genève. Zij speelt voornamelijk kamermuziek in het Hildebrand-pianotrio, met onder meer violiste Hebe Mensinga.
René Berman studeerde aan het conservatorium in Groningen, daarna bij William Pleeth in Londen. Hij is solocellist in het Philharmonie Oost-Nederland. Tevens is hij cellodocent aan het Artez-conservatorium. Samen met Mariette Freijzer heeft hij het Sonsbeek-ensemble opgericht.
Het concert in de kerk van Rozendaal begint om 15.00 uur, de kerk opent om 14.30 uur. De entree bedraagt 15 euro met kortingen voor Vrienden en houders van een Gelrepas of studentenkaart. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee. Reserveren kan via vrienden@dekerkvanrozendaal.nl, maar kaarten zijn ook aan de kerk verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.