Business & Shopping: Vonera, nieuwe opleiding tot uitvaartverzorger

REGIO – In het afgelopen jaar hebben steeds meer mensen de keuze gemaakt voor een beroep in de uitvaartwereld. Het ontbreekt echter vaak aan voldoende vakkennis en ervaring om dit mooie vak professioneel en empathisch uit te oefenen.

Er zijn vele voorbeelden bekend van slordige begeleiding, hoge kosten en slechte organisatie van de uitvaart. Het komt voor dat in de dagen voorafgaand aan de uitvaart meerdere uitvaartverzorgers een stukje van de uitvaart begeleiden en dat op de dag van de uitvaart een volslagen vreemde collega de plechtigheid begeleidt, vaak met alle gevolgen van dien.
Vonera, een nieuwe opleiding tot uitvaartverzorger, heeft tot doel ervoor te zorgen dat deze misstanden in de uitvaartbegeleiding verdwijnen. Door de inzet van docenten, die allen al meerdere jaren, vaak als ondernemer, in de branche werkzaam zijn. Die beseffen dat de uitvaart vaak het beginpunt is van de rouwperiode daarna en die beseffen dat een ‘mooie uitvaart’ troost kan bieden in de jaren erna.

Iedere lesdag wordt gegeven op een andere locatie ergens in Nederland, die een relatie heeft met de uitvaart. Denk hierbij aan een crematorium, een uitvaartonderneming of een natuurbegraafplaats. Vonera beschikt over docenten die ervaring hebben in het afnemen van mondelinge en schriftelijke examens, waardoor er ruim kennis is van de leerstof die bij de vak- examens wordt gevraagd.

Op de website www.vonera.nl is uitgebreide informatie beschikbaar en Vonera is dagelijks bereikbaar op het centrale nummer 06-53338045.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.