Bijeenkomst MAR en gemeenteraad

0248935_Vergaderen2.jpg
.

BRUMMEN – Onlangs heeft een bijeenkomst plaatsgevonden tussen de leden van de Maatschappelijke Adviesraad (MAR) en een grote delegatie van gemeenteraadsleden van de gemeente Brummen. De MAR is een onafhankelijk adviesorgaan, dat door de gemeente is ingesteld om inwoners te vertegenwoordigen die gebruik maken van een sociale voorziening. De MAR heeft als doel een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit en de uitvoering van het gemeentelijk beleid wat betreft het sociaal domein, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Participatiewet, Jeugdwet en de Wet Schuldhulpverlening.
De MAR adviseert het college van burgemeester en wethouders, gevraagd en ongevraagd, en tijdens de bijeenkomst in de raadzaal van de gemeente Brummen zijn deze adviezen nogmaals bekend gemaakt bij de leden van de gemeenteraad, zodat zij deze kunnen meenemen in de besprekingen en de uiteindelijke besluitvorming in de raadzaal. Het ging onder andere over actuele onderwerpen zoals energiekosten, het minimabeleid, de wachttijden bij de WMO-aanvragen en de problemen in de jeugdzorg. De bijeenkomst werd door beide partijen als erg zinvol ervaren.
De MAR publiceert haar adviezen op marbrummen.nl. De MAR behandelt geen persoonlijke kwesties, maar het is voor haar functioneren belangrijk dat inwoners hun ervaringen met de voorzieningen in het sociaal domein met haar delen. 

marbrummen.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.