Beiaardspel in Doesburg

0249362_Wim_Ruitenbeek_beiaardier_bij_klokken_-_foto_Margot_van_Brakel_-_rechtenvrij.jpg
Wim Ruitenbeek - Margot van Brakel

DOESBURG – Tijdens de Culturele Zondag op 5 februari bespeelt Wim Ruitenbeek de beiaard in de Martinitoren in Doesburg. Tussen 14.00 en 15.00 uur brengt hij een programma met werken van onder andere Isabella Leonarda, Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven.
Wim Ruitenbeek (1978) leerde beiaardspelen van de Nijkerkse stadsbeiaardier Freek Bakker. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort studeerde hij bij Arie Abbenes en Bernard Winsemius en behaalde in 2005 zijn Master-diploma. Daarnaast studeerde hij schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium en had hij orgelles van Nico Poorter en Wout van Andel. Wim was jarenlang werkzaam als muziekdocent en koordirigent. Nu is hij stadsbeiaardier van Harderwijk, Hilversum, Nijkerk, Tiel, Velsen en vaste bespeler van het glascarillon in De Zingende Toren te Leidsche Rijn.

wimdebeiaardier.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.