Zwerfafval grote ergernis

0246015_opruimen.jpg
.

DOESBURG – De Doesburgse Zwefafvalbrigade gaat wekelijks op pad om zwerfafval op te ruimen in Doesburg. Tijdens de Kerstmarkt in Doesburg op zaterdag 17 december presenteren de vrijwilligers zich tussen 10.00 en 17.00 uur in een kraam op de driesprong Ooipoortstraat, Meipoortstraat en de Kerkstraat. In de kraam laten ze door middel van een kerstboom zien wat ze zoal tegenkomen. Een kerstboom met veel blikjes, massa’s plastic, papier, soms schoenen. Doorn in het oog van de Brigade zijn de honderden sigarettenfilters. Deze zijn enorm schadelijk voor het milieu. Daarom wordt er in de kraam geld ingezameld voor de aanschaf van een peukenzuiger. De opbrengst wordt aangeboden aan het gemeentebestuur, als aanzet voor de aanschaf van de peukenzuiger. Deze zuiger dient dan door een medewerker van de gemeente bedient te worden. De Brigade bestaat uit diverse teams waaronder een jongerengroep en kan door het vele opruimwerk altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.