Winterrust op de Loenermark

0244796_Loenermark-winterrust-Martijn-Nugteren_2.jpg
Winterrust op de Loenermark - Martijn Nugteren

LOENEN – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgen op vrijdag 16 december om 13.00 uur een winterwandeling over de Loenermark. Planten en dieren bereiden zich verschillend voor op de winter. De ene soort gaat in winterrust en de ander verdwijnt onder de grond. Voor sommige dieren is er in de winter te weinig voedsel, bijvoorbeeld door de lage temperaturen. Hun natuurlijke prooien zijn zelf diep weggedoken, vertrokken naar warmere oorden of worden in de lente pas geboren. Wandelaars kunnen mee met de boswachter voor een informatieve tocht van ongeveer 3 uur over de Loenermark in winterrust. De wandeling start vanaf de parkeerplaats van de schaapskooi in Loenen. Vooraf online reserveren is noodzakelijk en kan op glk.nl/excursies.

Foto: Martijn Nugteren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.