Vrouwen centraal in Nieuwe Ruimte

0245272_kwast.jpg
.

VELP – Met als titel ‘Krachtig subject versus weerloos object’ presenteert Nieuwe Ruimte, het Rhedens podium voor beeldende kunst, tot en met 29 januari een expositie met werk van twee beeldend kunstenaars in haar expositielocatie in Velp. Deze maand is Winston Huisman de ‘kunstenaar van de maand’. Hij nodigde HIJMvanGasteren uit als mede-exposant.

Huisman onderzoekt door middel van zijn werk het onzegbare in de vrouw, het wonder, het wezen en vraagt zich af of hij nog wel zo kan werken: de man als verteller over de schoonheid van de vrouw. Worden zijn modellen als weerloze objecten onderworpen aan de mannelijke blik, of is het een ultieme samenwerking, waar de één niet zonder de ander kan?
HJIMvanGasteren speelt op cartooneske, humoristische, super-ironische en soms ook pijnlijk realistische manier met het beeld van vrouwen. Ze verschijnt letterlijk en figuurlijk in vele, soms bewust archaïsche, complexe en zelfs tegenstrijdige gedaanten. In haar fotografische zelfportretten representeert ze in wezen alle vrouwen. Niemand anders dan zijzelf bepaalt wat ze laat zien. Ze beweegt als een hybride wezen tussen subject en object. In deze duo-tentoonstelling wordt de kijker geconfronteerd met de vrouwelijke blik tegenover de mannelijke kijk op vrouwen. Via hun werk communiceren en duelleren Huisman en HJIMvanGasteren met elkaar met als resultaat een expositie zinderend van onderhuidse spanning, voelbaar en zichtbaar in elke vezel van het lijf.
De expositie is elke zondag te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. De entree is gratis.

salotto.com

hjimvangasteren.eu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.