Sportkompas en SWB brengen wandelmaatjes samen

0246024_wandelschoen.jpg
.

BRUMMEN – Steeds meer mensen zijn een of meerdere keren per week aan het wandelen. Maar alleen wandelen is lang niet zo gezellig als met een met een wandelmaatje en dus willen Sportkompas en Stichting Welzijn Brummen (SWB) wandelaars met elkaar in contact brengen. De organisaties hebben een WhatsApp-groep opgezet waar inwoners van de gemeente Brummen zich kunnen aanmelden. Leden van de groep kunnen een oproepje plaatsen of reageren op de oproep van iemand anders. Dit kan zijn voor een eenmalig rondje, maar ook voor een wekelijkse wandeling. Erik Sanders van Sportkompas hoopt met deze app-groep veel mensen met elkaar in contact te brengen om samen te gaan wandelen. “Je wordt er niet alleen lichamelijk fitter van, maar het is ook nog veel gezelliger en doet nieuwe sociale contacten op.”
Wie een oproepje plaatst, moet vermelden waar en wanneer hij of zij wil gaan wandelen, hoe lang de voorgenomen wandeling is en hoe snel er ongeveer wordt gelopen. Ook kan iemand aangeven of er liever met een man of vrouw wordt gelopen of dat dat niet uitmaakt. Zo kunnen wandelaars contact leggen en afspraken maken om er samen op uit te gaan.
Aanmelden voor deelname aan de WhatsApp-groep kan door een e-mail te sturen naar r.frederiks@stichtingwelzijnbrummen.nl of erik@stichtingsportkompas.nl.

stichtingsportkompas.nl/wandelclub-gemeente-brummen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.