SP Rheden kaart klachten over Incluzio aan

0245378_Gemeenteraad.jpg
.

GEM. RHEDEN – De SP Rheden is in februari van dit jaar met een meldpunt gestart voor ervaringen met Incluzio. Incluzio is sinds begin 2021 actief in de gemeente Rheden en bereikbaar voor vragen op het gebied van werk, gezondheid, schulden, jeugd en gezin. Naast enkele positieve meldingen over het verenigingsleven, krijgt de SP uit de meldingen het beeld dat er met name problemen zijn op het gebied van de bereikbaarheid, communicatie en privacy bij aanvragen.
Ook zijn er bij inwoners zorgen over de deskundigheid van de geboden hulp. Het duurt soms lang voordat een hulpvraag wordt beantwoord. Veel inwoners meldden dat ze niet of pas na wat langere tijd terug worden gebeld. En vervolgens moeten sommige inwoners maanden wachten tot een voorziening of hulp daadwerkelijk in gang wordt gezet.
De SP meldt: “Het is verder zorgelijk dat inwoners het gevoel krijgen dat er sprake is van een ontmoedigingsbeleid als het gaat om aanvragen van zorg en dat andere mensen gewoon mee kunnen luisteren bij hulpvragen. Het gebrek aan privacy werpt ook drempels op om later nogmaals hulp aan te vragen.”
SP Rheden heeft de uitkomsten van de meldingen gedeeld met het college van B&W en de gemeenteraad van Rheden en hoopt dat de gemeente deze punten op gaat pakken. Het SP Meldpunt Incluzio blijft bereikbaar via rheden@sp.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.