RK Kerk Loenen sluit door energiekosten

0246130_Thermostaat.jpg
.

LOENEN – De stijgende energiekosten houdt de eigenaren van grote gebouwen bezig. Met name kerken, met hoge gewelven, hebben veel energie nodig om te verwarmen. Het bestuur van de St. Franciscus-parochie (met vier kerken) zit ook in grote zorgen. Het warm stoken van kerkgebouwen kost zoveel energie en dus geld, wat men niet verantwoord vindt. Het bestuur heeft er, in samenspraak met het pastoraal team, voor gekozen de panden niet meer dan strikt noodzakelijk te verwarmen. Door de week wordt een minimale temperatuur gehandhaafd, zodat de orgels niet beschadigd raken. Voor de vieringen is gekozen om de temperatuur een klein beetje te verhogen. Het bestuur vindt het gewenst dat de kerkbezoekers zich kleden met een dikke jas met sjaal.
Het bestuur heeft bovendien besloten om in de koudste maanden, januari en februari, een keuze maken in de te verwarmen gebouwen. Alleen de kerken in Apeldoorn en Twello blijven open. Door dit besluit blijven de kerken van Loenen en Vaassen twee maanden gesloten. Na de kerst- en oudejaarsviering blijven de deuren van de St. Antonius Abt kerk in Loenen dus voorlopig gesloten. Mogelijk blijft de Maria-kapel achter in de kerk op sommige dagen wel geopend. Het blijkt dat de kapel dagelijks veel bezoekers trekt om zich even terug te trekken en een kaarsje op te steken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.