Posbank Kerstwandeling met muziek, theater en verhalen

0246113_Posbank_Kerstwandeling.jpg
Posbank Kerstwandeling

RHEDEN – Het begint een prachtige traditie te worden: de Posbank Kerstwandeling. Zaterdag 17 december staat weer een nieuwe editie op de agenda. De vorige keer wandelden bijna duizend mensen mee, waaronder driehonderd kinderen.

Dirk Meijer, voorzitter van het organiserende comité, vertelt wat deze wandeling zo uniek maakt: “Wat is nu mooier dan met vrienden en familie Kerst in te luiden met een wandeling over de Posbank. Onderweg kan je genieten van muziek, zang, dans, toneel, verhalen. En dat alles in een mooie kerstsfeer.” Deelnemers wandelen via verlichte sterren van tafereel naar tafereel. Met het verdragende oergeluid van de midwinterhoorns op de achtergrond, komen de wandelaars ook voorbij een wensboom en de Rhedense schaapskudde. Ze eindigen bij Koetshuis Heuven. Ook bij het Koetshuis klinkt prachtige muziek. Ook laten studenten van ArtEZ in Arnhem hier hun kunsten zien. “En natuurlijk kun je bij het koetshuis ter afsluiting genieten van glühwein, (vegetarische) snert, warme chocolademelk en worst.”

De opbrengst van de Posbank Kerstwandeling is bestemd voor vijf goede doelen, vrijwel allemaal in de buurt. Dirk Meijer: “De opbrengst van deze dag gaat naar Ons Raadhuis in Velp, Stichting Leergeld, Biomanege in Arnhem, Natuurmonumenten en de Rhedense schaapskudde.”
Het initiatief tot de wandeling is genomen door de lokale Rotary Club Rheden Rozendaal, de club die ook het fundament legde voor de Voedselbank Arnhem, die ooit van start ging in de gemeente Rheden. Meijer: “Net als bij de voedselbank zien we nu ook dat de Kerstwandeling een breed draagvlak krijgt met veel vrijwilligers en het grote aantal van tweehonderd lokale artiesten.” Dat is iets dat volgens Meijer eveneens een belangrijk doel van de wandeling is. “We willen goede doelen steunen, lokale artiesten een podium bieden en we hopen zo het samen-gevoel te versterken.”

Op de website deposbankkerstwandeling.nl is alle informatie te vinden. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor het tijdstip van hun voorkeur. De start is vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden. Voor wie de wandeling naar de top van de Posbank te zwaar is, rijdt de hele dag een bus naar de top. Vandaar kan de route naar het koetshuis dalend worden afgelegd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.