Loenen peilt interesse voor elektrische deelauto’s

0247277_autorijden.jpg
.

LOENEN – De Dorpsraad Loenen Zonnedorp peilt of er onder Loenenaren belangstelling is voor deelauto’s. Samen met de initiatiefgroep E-deelauto voor Loenen, wordt een enquête opgezet.

Veel mensen in Loenen hebben een tweede auto. Deze auto’s maken vaak erg weinig kilometers en zijn daarmee erg duur per kilometer. Ten behoeve van de portemonnee en milieu zou een elektrische deelauto een uitkomst kunnen zijn.
Enkele inwoners in Loenen inventariseren momenteel welke mogelijkheden er zijn om in het dorp deelauto’s te plaatsen. De Dorpsraad verneemt graag in hoeverre men interesse heeft in het gebruik van een deelauto.
De Dorpsraad bedoelt met een deelauto een aantal elektrische auto’s, die op een of meer centrale plekken in Loenen staan en op elk gewenst moment voor elke tijdsduur kunnen worden gebruikt. Iedereen met een rijbewijs kan op basis van beschikbaarheid middels een app op een smartphone met deze auto rijden.
In de enquête wordt een aantal vragen gesteld om te ontdekken hoe de Loenenaren over dit idee denken. Bij voldoende animo kan een organisatie als bijvoorbeeld Energie Coöperatie Loenen stappen ondernemen om een dergelijke dienst tot stand te brengen. Wie interesse heeft kan zich aanmelden via info@ecloenen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.