Koor Reset! in de Dorpskerk

0246475_Koor_Reset.JPG
Koor Reset! in de Spankerense kerk

SPANKEREN – Vrijdag 16 december heeft het koor Reset! uit Dieren een spetterend optreden gegeven in de Dorpskerk in Spankeren. Een mooie gelegenheid om te laten weten dat het koor nog springlevend is. Want dat was niet zo vanzelfsprekend na de coronatijd.

Het koor Reset! was eerder bekend als Almost Famous. “In die coronatijd hebben wij helaas veel leden verloren”, vertelt dirigente Yvon Roering. “Niet aan de ziekte gelukkig, maar veel leden durfden het in die tijd niet meer aan om samen te komen en haakten af.” Uiteindelijk was het koor genoodzaakt om te stoppen. “We konden niet langer een stichting blijven, dat was te kostbaar voor de leden die nog over waren gebleven.”
Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon bij de overgebleven leden. “We zijn als een soort vriendengroep verder gegaan met zingen onder de toepasselijke nieuwe koornaam Reset!” Het enthousiasme van het koor werkte aanstekelijk. Tijdens optredens op onder andere het Carolina Festival wisten ze nieuwe koorleden te vinden. Uiteindelijk werd het koor weer uitgebreid naar achttien leden. Trots op deze wederopstanding stond Reset! vrijdag de 16e dan ook in de Dorpskerk in Spankeren om het repertoire, dat voornamelijk uit popsongs bestaat, ten gehore te brengen.
Hoewel Reset! niet de ambitie heeft om een heel groot koor te worden, wordt er toch nog gezocht naar nieuwe leden. Yvon hoopt dat met name mannen zich willen aansluiten bij het koor, want die zijn met zijn drieën momenteel behoorlijk in de minderheid. Het koor repeteert elke maandagavond in de Expeditie in Dieren. Nieuwe leden kunnen zich melden bij de dirigente via tel. 065570239.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.