Kinderen planten 68 beuken op landgoed Middachten

0245223_Boomfeestdag2.JPG
Boomfeestdag op Middachten - Cynthia Vos

DE STEEG – “Deze dag is een feestje”, sprak wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden woensdag 30 november, tijdens de Boomfeestdag die dit jaar gehouden werd op Landgoed Middachten. Ruim veertig kinderen van basisschool De Boomgaard Zuid uit Dieren waren uitgenodigd om een handje te helpen bij het planten van 68 beuken. Op de plek waar de nieuwe bomen geplant zijn, stonden eerst dertig beuken, die onlangs geveld zijn vanwege de slechte staat waarin ze verkeerden. De wethouder wist te vertellen dat het hout van deze bomen gebruikt gaat worden in het nieuwe gemeentehuis. Nadat wethouder Klomberg samen met Graaf zu Ortenburg van Middachten en drie kinderen van basisschool De Boomgaard Zuid de eerste boom had geplant, mocht de rest van de schoolkinderen aan de slag met de andere 67 bomen. Fanatiek werd er geschept en aangestampt. De kinderen kregen als aandenken een leuke goodiebag mee, gevuld met educatief materiaal, zoals een bomen-zoekkaart en een bomenpaspoort.

Foto: Cynthia Vos

Meer foto's

Boomfeestdag op Middachten - Cynthia Vos
Boomfeestdag op Middachten - Cynthia Vos
Boomfeestdag op Middachten - Cynthia Vos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.