Kerstmarkt Doesburg brengt warmte en gezelligheid

0246050_Kerstmis_in_Doesburg_-_foto_Peter_Bakker__Apart_fotografie.jpg
. - Peter Bakker

DOESBURG – De kramen zijn verhuurd, de artiesten zijn geboekt. Doesburg is klaar voor de kerstmarkt. Kerstmarkt Doesburg is op zaterdag 17 december geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met dit jaar extra aandacht voor goede doelen en verenigingen, een kerstspel en veel muziek.

De Driesprong in het centrum van de stad is dit jaar de plek voor onder andere het Leger des Heils, Rotary Doesburg, de Nadine Foundation, de Imkervereniging, de stichting Oeganda Doesburg, de Doesburgse Zwerfafvalbrigade, de Doesburgse Hanzefeesten en Naaiatelier Kieskleurig. De tientallen deelnemende kraamhouders en winkeliers zorgen voor mooie kerstspulletjes. Bij de Grote Kerk is een Foodpleintje met overheerlijke broodjes, oliebollen, loempia’s, verse friet, wafels en meer. De Martinikerk is geopend en rond het middaguur speelt de beiaardier kerstliederen. Om 11.30 uur en 15.00 uur verzorgt de VVV extra torenbeklimmingen, zodat bezoekers de kerstmarkt ook van boven kunnen zien.

Tijdens de kerstmarkt speelt toneelvereniging De Rhederijckers buiten op straat het kerstspel. De Rhederijckers brengen bovendien een levende kerstboom mee, die cadeautjes uitdeelt aan kinderen. Zangeres Sandra Vriese verzorgt samen met gitarist Glenn Lansink een optreden op de Driesprong en draaiorgel Erica trekt over de markt met fijne kerstliedjes. De spelers van de Hanzedagen en het koor Miracle Sound geven aan het geheel extra kleur. Natuurlijk klinken de hele middag ook de hoorns van de roemruchte Doesburgse midwinterhoornblazers. Na afloop van de kerstmarkt is er om 20.00 uur bij Podium Doesburg sfeer en warmte tijdens de de traditionele Christmas Singalong met Zwaan Stam.

Archieffoto: Peter Bakker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.