Kerstconcert van Koorschool Katalin Szabó in Oude Jan

0246140_Kerstconcert_Katalin_Szabo.jpg
Koorschool Katalín Szabó

VELP – De leerlingen van Koorschool Katalin Szabó sluiten het jaar op zaterdag 17 december af met een sfeervol kerstconcert. Dit begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de Oude Jan in Velp. Bijzonder is dat naast de pianobegeleiding ook een harp te horen is als begeleidend instrument.

Vier groepen van de Koorschool, te weten het Kinderkoor, het Jeugdkoor, het Jongenstrio en het Vrouwen Ensemble, zijn te horen. Ze brengen een breed repertoire. Zo zingt het Kinderkoor bekende Nederlandse kerstliedjes, zoals ‘Midden in de winternacht’ en ‘Kling klokjes klingelingeling’, maar ook enkele Engelstalige melodieën, zoals ‘Walking in the air’ uit Frozen.
Het Jeugdkoor zingt van de bekende Engelse componist John Rutter ‘The Angels Carol’ en liederen die een ode brengen aan muziek en zang, zoals ‘Viva la musica’.
Een nieuw groepje zangers wordt gevormd door ‘de oudere jongens’, die vroeger in het Jeugdkoor zongen, maar vanwege het wisselen van de stem een tijdje gestopt waren. Zij zingen een Gregoriaanse hymnus voor het kerstfeest, een Madrigaal en een stuk van Händel.
Het kerstconcert wordt afgesloten door het Vrouwen Ensemble met het grote werk ‘Dancing Day’ van John Rutter, met harpbegeleiding door Bernadette Wijdeveld. De begeleiding op de piano is in handen van Marianne Ratajski en Heleen Drijver, de begeleiding op de harp wordt verzorgd door Bernadette Wijdeveld en de dirigente is Katalin Szabo.
De entree voor dit concert bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 16 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.