Ik vind: Het kost niets

0246056_Enquete.jpg
.

Er zijn mensen die ‘de overheid’ als de Grote Vijand zien. Daar geloof ik niet zo in. Maar overheden hebben nu eenmaal wel de neiging contact met de burgers en de werkelijkheid wat anders in te schatten dan dat wij burgers dat doen. En als eenling ben je dan kansloos.
Onlangs was ik op een vergadering van de coöperatieve vereniging ‘Dieren-West’. Dat is geen vereniging die niet op ramkoers de confrontatie met onze lokale overheden zoekt, maar het is een club van wakkere mensen die wel graag een vinger aan de pols houdt, en desnoods tegengas geeft, als het op gemeentelijke plannenmakerij aan komt. Het gaat over inspraak, de energietransitie, duurzaamheid, veiligheid en woonplezier. Want als wijkbewoner heb je meer grip op je leven dan dat je denkt. Als je tenminste niet in je uppie loopt te roepen wat er mis is of anders kan.
Zo’n vereniging als ‘Dieren-West’ is wat ze een ‘rechtspersoon’ noemen. Dat heb ik gegoogled: een rechtspersoon is een juridische constructie waardoor een organisatie, net als een natuurlijke persoon, in het recht als rechtssubject is erkend als drager van wettelijke rechten en plichten. De vereniging kan dus voor ons op komen. En hoe meer leden zo’n vereniging heeft, des te zwaarder is de het gewicht dat de vereniging in brengt. Heel nadrukkelijk zijn ook de huurders in onze wijk welkom binnen de vereniging.
De coöperatieve vereniging Dieren-West u.a. – www.dieren-west.nl/cooperatieve-vereniging-dieren-west-u-a – heeft dus zoveel mogelijk leden nodig als het maar kan. Dan kunnen wij als Dieren Westenaren van ons laten horen als we iets willen. Of niet willen. En het mooie van het verhaal is dat dat lidmaatschap niets kost. En dat is prima nieuws in deze rare tijden.

Dolf Peeters,
Dieren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.