Geslaagde workshop Gregoriaans

0244722_gregoriaans.jpg
.

EERBEEK – Twintig enthousiaste mensen uit Eerbeek, Brummen, Zutphen, Dieren en Giesbeek hebben de workshop Gregoriaans gevolgd in de Kruiskerk Eerbeek. Onder leiding van Bart Willemsen van de Schola Gregoriana Isala werden de deelnemers in drie weken meegenomen in de wereld van het Gregoriaans en zijn er verschillende liederen geoefend.
Voor de meeste deelnemers was deze workshop een eerste ervaring met Gregoriaans. Gregoriaanse liederen worden altijd eenstemmig gezongen en vereisen toch wel een behoorlijke zangachtergrond, zo is gebleken. Door de leergierigheid van de deelnemers en de gedrevenheid en het enthousiasme van de dirigent, was het projectkoor na drie avonden oefenen klaar voor de uitvoering.
Op zondag 20 november, tijdens de Gedachtenisdienst in de Kruiskerk, waarin de overleden gemeenteleden werden herdacht, heeft het projectkoor het Gregoriaans Requiem, Lux Aeterna en In Paradisum ten gehore gebracht. Volgens de deelnemers was de workshop een groot succes en smaakt deze naar meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.