Geen herdenking meer bij Bosoord

LOENEN – 10 december komt er weer aan, de datum die diep in het geheugen van de inwoners van Loenen gegrift staat. Op 10 december 1944 zijn 35 personen omgekomen bij een bombardement op hotel Bosoord. Enkele jaren geleden is op de gevel bij hotel Bosoord een herdenkingsmonument geplaatst. Helaas is de oprichter en organisator van het monument, Paulus Gabriel, vorig jaar op 15 februari overleden. In de coronajaren zijn meerdere personen overleden, die betrokken waren bij de jaarlijkse herdenking. Besloten is om de herdenkingssamenkomst niet meer centraal te organiseren.
De Stichting Historie Loenen wijst erop dat iedereen, en zeker degenen met een herinnering hieraan, het monumentje aan de gevel bij Bosoord, aan het spoor in Loenen, op zijn of haar moment kan bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.