Expositie in Plein 5

0244628_Linda_Smit.jpg
Schilderij van Linda Smit

BRUMMEN – Van donderdag 24 november tot dinsdag 24 januari exposeren drie leden van Kunstkring Brummen in Plein 5 in Brummen.
Ans te Kamp is vier jaar geleden begonnen met schilderen. Eerst met acrylverf en sinds een jaar met olieverf en porselein-/glasverf. Ze ontdekte dat ze talent heeft voor realistisch schilderen. Haar schilderijen geven een kijkje in hoe zij de wereld ziet en hoe mooi die kan zijn, vaak door middel van een interactieve situatie. Met porselein-/glasverf schildert Ans karakteristieke afbeeldingen van vogels op mokken en dieren op borden, deze zijn te zien in de vitrine van Plein 5. Ans heeft ook haar eigen atelier in het buitengebied van Tonden.
Het is nu bijna 20 jaar geleden dat Ans Schoemaker-de Vrught begon met schilderen. Door de jaren heen ontdekte ze dat haar hart ligt bij het abstracte, figuratieve schilderen. Het werken met vlakken, lijnen en kleuren en het spelen met licht. Ook de heldere kleuren die Ans gebruikt, kenmerken haar werk, waarbij blauw- en groentinten favoriet zijn. Haar inspiratie haalt Ans uit de stilte en de natuur.
Linda Smit schildert met olieverf en acryl op canvas, hout, steen en glas. Haar onderwerpen zijn vaak dieren, zoals koeien en mussen, maar ze maakt ook portretten van mensen.

Foto: schilderij Linda Smit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.