Erika wint 1 minuut gratis winkelen en geeft boodschappen weg

0247241_IMG4605.JPG
Erika Beuseker won 1 minuut gratis winkelen en geeft de boodschappen weg - Sanne de Lijster

DIEREN – Erika Beuseker uit Rheden heeft de Sinterklaas Knipselpuzzel uit de Regiobode gewonnen en mocht daarom 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo Heine Dieren. Op donderdag 22 december om 10.00 uur stond ze klaar achter haar kar en ging de stopwatch lopen. Erika wist meteen waar ze moest zijn en sprintte van de koffie naar de schoonmaakmiddelen terwijl ze haar kar volgooide met van alles wat ze onderweg tegenkwam. “Ik had van tevoren al even gekeken wat is wilde hebben. Zodat ik wist welke route ik moest lopen”, vertelt Erika.

Erika vloog door de winkel, gevolgd door haar man Robert, die haar maar amper bij kon houden. Na de minuut kwam ze met een grote glimlach op het gezicht bij de kassa aan en legde haar gratis boodschappen op de loopband. Verbaasd over hoeveel artikelen er op de band liggen, zag Erika hoe ze gescand werden en wat de totale waarde van haar gratis boodschappen is. “Oh jeetje, het gaat zelfs over de 200 euro heen”, zei ze geschrokken. Nadat het laatste artikel was aangeslagen, kwam het totaal uit op 214,90 euro.

De boodschappen gaan niet de eigen voorraadkast in, maar doneert Erika aan Lokaal Rhedense Deelkastjes. Dat zijn kastjes waar mensen die het wat moeilijker hebben gratis artikelen, zoals voedingsmiddelen, uit kunnen halen. “Ik kijk altijd wat ik kan doen voor anderen. Zo zit ik nou eenmaal in elkaar. Alles wat ik over heb, probeer ik weg te geven aan mensen die het moeilijk hebben en de spullen goed kunnen gebruiken. Het gratis winkelen vond ik zo’n mooie kans om wat voor anderen te doen en ik ben dan ook heel blij dat ik zo’n mooie volle kar weg kan geven”, vertelt Erika. “Zo kunnen mensen in Rheden die het moeilijk hebben iets extra’s krijgen met de feestdagen.”

De 1 minuut gratis winkelen was een samenwerking tussen Regiobode en Jumbo Heine Dieren ter gelegenheid van de jaarlijkse Sinterklaas Knipselpuzzel in de krant. “We openden hier in 2019 als Jumbo, maar nu na de pandemie kunnen we nog beter uitpakken met nóg meer en leukere acties”, vertelt eigenaar Christiaan Heine. Hij kijkt ernaar uit om in de toekomst vaker mooie acties te doen. “Dit soort feestelijke acties maken boodschappen doen een stuk leuker”, aldus Christiaan.

Foto: Sanne de Lijster

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.