Echtpaar Verhaaff-Muller viert platina huwelijk

0244675_70_jaar.JPG
.

VELP – Zaterdag 26 november bereikten meneer en mevrouw Verhaaff-Muller uit Velp een bijzondere mijlpaal, zij waren die dag 70 jaar getrouwd. Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden bracht het paar een bezoek.

Harm Verhaaff is geboren op 7 juni 1928 in Ellecom en Dinie Muller op 10 juni 1931 in Vlaardingen-Ambacht. In maart 1949 vond er in Zutphen een uitwisseling plaats tussen de jeugdverenigingen van de kerken uit Zutphen en Dieren. Dat duurde een heel weekend. Zutphen had gezorgd voor slaapplaatsen. Op zaterdagavond had Harm Dinie al opgemerkt. De volgende dag zat hij op een galerij in de kerk, keek naar beneden en daar zag hij Dinie zitten. Of, zoals hij het zegt, zijn ‘blikvanger’. Op zondagavond trof hij haar weer in een vergaderzaal. De stoel naast haar was vrij. Hij vroeg of haar vriend daar zou gaan zitten. Zij zei dat ze geen vriend had. “Vanaf die dag hebben we elkaar niet meer losgelaten.” Een paar weken daarna, op Tweede Paasdag, ging Harm op bezoek bij de woning van Dinie in Zutphen. Vanaf dat moment was het ‘aan’.
Uit hun huwelijk zijn twee dochters geboren, waarvan de oudste helaas is overleden. De heer Verhaaff is werkzaam geweest als rijksambtenaar. Hij heeft hij ongeveer 57 jaar iets mogen betekenen voor de kerk. Ook heeft hij diverse bestuursfuncties bekleed, waaronder 25 jaar voor de Christelijke Bond Overheidspersoneel. Het echtpaar hield zich graag bezig met tuinieren, orgel spelen en lezen.
Naast het bezoek van de burgemeester ontving het echtpaar ook bloemen en een brief van Zijne Majesteit de Koning.

Foto: Theo Jansen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.