Carl König is benoemd tot ereburger van Doesburg

0245250_Ereburger_Carl_Konig_Doesburg.jpg
Carl König benoemd tot ereburger - Henk van den Heuvel

DOESBURG – Op maandag 21 november is Carl König door burgemeester Loes van der Meijs-van de Laar benoemd tot ereburger van Doesburg. Zij reikte hem de Doesburgse erepenning en de daarbij behorende oorkonde uit tijdens de Algemene Ledenvergadering van de ‘Monumentenvereniging 15 april 1945 Doesburg’. Carl König ontving het ereburgerschap vanwege zijn bijzondere prestaties op het gebied van de monumentenzorg in Doesburg en de beleving daarvan. Niet alleen voor de bewoners van Doesburg, maar ook voor de bezoekers heeft hij hierin een zeer belangrijke rol gespeeld.
Ruim 30 jaar was hij bestuurslid van de Monumentenvereniging 15 april 1945 Doesburg en lid van het organiserend Comité Open Monumentendag. Hij zorgde mede voor het welslagen van de Doesburgse Open Monumentendag.
Daarnaast heeft hij jarenlang een groot aantal maatschappelijke veelal bestuursfuncties vervuld. Zo was hij onder andere actief bij de VVD Doesburg, de Rotaryclub Doesburg en de Bezwarencommissie Sociale zaken van de gemeente Doesburg.

Foto: Henk van den Heuvel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.