Buurtkastje Loenen voorziet in behoefte

0247270_Buurtkastje_Loenen.jpg
Buurtkastje in Loenen - Martien Kobussen

LOENEN – In november bestond het Loenens Buurtkastje bij de Protestantse kerk al weer één jaar. Het blijkt in een grote behoefte te voorzien. Het Buurtkastje heeft als doel om samen te delen en om voedselverspilling tegengaan. Kinderen van See You Again, voorheen Jeugdkerk/Zondagschool, vullen door een bijdrage van de Diaconie van de Protestantse Kerk wekelijks het Buurtkastje aan met door hunzelf uitgezochte producten.
De Kerkenraad is dankbaar voor hun hulp en dat er daarnaast ook nog andere mensen zijn die het Buurtkastje bijvullen. Met alle prijsstijgingen waar iedereen mee te maken krijgt, is te merken dat het gebruik toenam. Hierdoor zagen zij zich genoodzaakt om een maximum van drie producten per week per huishouden in te stellen. Zo blijft er ook wat over voor iemand anders.
Wie ondanks de hulp van het Buurtkastje niet kan rondkomen in de eerste levensbehoeften, kan contact opnemen met de Diaconie. Dit kan door te mailen naar diaconie@pknloenenveluwe.nl. De mensen van de Diaconie kunnen kijken waar men hulp bij kan gebruiken.
Wanneer de verhouding van de inkomsten en uitgaven zo is dat iemand niet meer in het levensonderhoud kan voorzien, dan is er wellicht ook recht op een voedselpakket van de voedselbank. De voedselbank heeft recent de drempel voor het krijgen van een voedselpakket verlaagd.

Foto: Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.