Brummense raad vergadert

0246048_Voorzittershamer.jpg
.

BRUMMEN – Vijf bespreekstukken en twee voorstellen die vermoedelijk zonder debat worden besloten. Dat is de inhoud van de agenda van de laatste besluitvormende vergadering van de Brummense gemeenteraad dit jaar op donderdag 15 december. De raadsvergadering begint om 20.00 uur. De bijeenkomst is openbaar en voor belangstellenden bij te wonen in de raadszaal. Ook is de vergadering thuis te volgen via het televisiekanaal van de lokale omroep. De agenda en bijhorende stukken zijn te raadplegen op de pagina van de gemeenteraad op de gemeentelijke website brummen.nl.

Eén van de vijf onderwerpen waarover de raadsleden zeker met elkaar in debat gaan, voordat een besluit wordt genomen is het voorstel om in te stemmen met het budget om met spoed tijdelijke woningen te bouwen op een braakliggend perceel nabij sportpark De Veldkant in Eerbeek. Ook neemt de raad een besluit over het gemeentelijke programma Water en Riolering en worden de belastingtarieven voor 2023 vastgesteld. Daarnaast staat een aanpassing van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) op de agenda.
Een ander belangrijk voorstel heeft te maken met de actualisatie van het minimabeleid. Essentie van dat voorstel is dat meer huishoudens voor regelingen in aanmerking komen. Voorstel is om de inkomensgrens voor het minimabeleid te verhogen van 110 naar 130 procent van de van toepassing zijnde bijstandsnorm. Ook voor regelingen voor kinderen in gezinnen geldt dan een inkomensgrens van 130 procent.

Hamerstukken

Tijdens de raadsfora van 1 december bleek dat gemeenteraadsleden het eens zijn over twee andere voorstellen. Deze worden vermoedelijk zonder debat unaniem besloten. Het gaat om het bestemmingsplan voor het perceel Dovenkampweg 3-5 in Empe en het convenant voor regionale samenwerking is de regio Oost-Veluwe op het gebied van Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen. Verder neemt de raad een besluit over de lijst met ingekomen en te verzenden stukken en wordt Marion Rozema beëdigd als steunfractielid van Lokaal Belang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.