Bronckhorst één van veiligste gemeenten van Nederland

0246521_Hennep.jpg
.

GEM.BRONCKHORST – RTL Nieuws heeft onderzoek gedaan naar ondermijnende criminaliteit in Nederland en kwam hiervoor met een zogenaamde Onderwereldkaart. Hierin zijn 352 gemeenten onder de loep genomen. Bronckhorst eindigde op de 351e plaats en is daarmee één van de veiligste gemeenten van Nederland gebleken.
Risico’s als drugs, schulden, risicojongeren en de kans dat de onderwereld in de bovenwereld infiltreert (ondermijning) zijn onderzocht. Samen met politie, andere organisaties en inwoners zet de gemeente in op een veilig Bronckhorst. Ook in het buitengebied en dat leidde eerder dit jaar tot he Keurmerk Veilig Buitengebied, dat de gemeente als eerste in ons land kreeg.
Desondanks vinden ook in de gemeente Bronckhorst criminele activiteiten plaats. Vaak zijn daarvoor signalen te zien. Denk aan leegstaande panden in het buitengebied waar in de avond activiteiten plaatsvinden of hennepteelt die vaak een specifieke geur verspreid. Op bronckhorst.nl/ondermijning staat meer informatie over het herkennen van criminele activiteiten en het melden hiervan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.