Bronckhorst helpt woningeigenaren en bedrijven met verduurzamen

0244666_Kosten_wonen.jpg
.

GEM. BRONCKHORST – Door de forse stijging van de energiekosten komen steeds meer huiseigenaren en ondernemers financieel in de knel. De gemeente Bronckhorst treft maatregelen om gezonde bedrijven levensvatbaar te houden en woningeigenaren te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.

Woningeigenaren met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm kunnen naast de energietoeslag ook gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling, die vanaf donderdag 1 december ingaat. De gemeente subsidieert voor maximaal 2.500 euro per huishouden isolatiemaatregelen of de aanschaf van zonnepanelen. Woningeigenaren die energietoeslag hebben ontvangen, krijgen een brief over deze nieuwe subsidieregeling. De energiecoach van de gemeente kijkt samen met de eigenaar naar de mogelijkheden om de woning te verduurzamen. Ook helpt hij bij het aanvragen van offertes en de subsidieaanvraag. De woningeigenaar kiest zelf een aannemer of installateur.

Lastenverlichting MKB’ers

Om ondernemers in het MKB, die in de problemen komen door de hoge energieprijzen, financieel te ondersteunen, gelden tijdelijk de volgende regelingen: mogelijkheid om de terug te betalen TOZO-gelden op te schorten tot en met 31 december 2023, dit gaat op aanvraag; het innen van gemeentelijke belastingen opschorten tot en met 31 december 2023, ook dit gaat op aanvraag; het verlagen van de rente van een Bbz-krediet van 8 naar 0 procent tot en met 31 december 2023 of het inzetten van energiescans via Achterhoek Onderneemt Duurzaam om bedrijfspanden te verduurzamen.
De gemeente roept inwoners en ondernemers, die in de knel komen door te hoge energiekosten, op om aan te kloppen voor hulp. Dit kan op bronckhorst.nl/klopaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.