Bibliotheken in Brummen en Eerbeek door als ‘BIJ de bieb’

0247295_Bibliotheek.jpg
.

BRUMMEN / EERBEEK – Per 1 januari is de fusie tussen Bibliotheek Brummen|Voorst en Graafschap Bibliotheken een feit. De twee gaan verder als één organisatie onder de naam Bibliotheek Berkel & IJssel, afgekort tot BIJ de bieb.

De bibliotheken merkten dat hun taak de laatste jaren is veranderd. Naast boeken lenen is er ook een brede programmering voor en door mensen uit de samenleving. Inwoners ondersteunen bij het omgaan met digitalisering is een belangrijk onderdeel. De bibliotheek biedt hulp en ondersteuning aan inwoners.
De bestuurders van de bibliotheken Graafschap en Brummen|Voorst Bibliotheken merkten dat ze feitelijk te weinig volume hebben om grote veranderingen afzonderlijk door te voeren. Ze lopen aan tegen een grens op het gebied van capaciteit en mogelijkheden. Samengaan vergroot de armslag op deze punten en biedt meer mogelijkheden op het gebied van innovatie, continuïteit en kwaliteit. In één nieuwe, grote organisatie kan de bibliotheek haar werkwijze verder aanpassen aan de huidige tijd en inwoners helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling en verbeteren van maatschappelijke kansen. Speerpunten zijn een geletterde samenleving, een leven lang ontwikkelen en participatie in de informatiesamenleving.

Per 1 januari is de nieuwe organisatie dus een feit. Voor de gebruikers van de bibliotheek verandert weinig. De lokale dienstverlening en lokale rolvervulling blijft behouden. “Lokale vestigingen en programma’s behouden hun lokale kleur en de actuele, goede dienstverlening blijft natuurlijk doorgaan”, aldus de bibliotheek. Jacqueline Roelofs, de huidige directeur-bestuurder van Graafschap Bibliotheken, gaat deze rol tevens vervullen in de nieuwe organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.