Benefietconcert Chamber Ensemble Kyiv

RHEDEN – Op zondagmiddag 11 december geven leden van het  Chamber Ensemble Kyiv een bijzonder concert in de Dorpskerk in Rheden, onder de titel ‘Veerkracht, liefde en hoop’. Op het programma staan muziek en gedichten uit Nederland en Oekraïne die een troostrijk karakter dragen.

De musici komen uit Oekraïne en zijn vrijgesteld van deelname aan het leger, omdat hun muzikale bijdrage belangrijker wordt geacht vanwege het uitdragen van de Oekraïense cultuur. Door concerten te geven binnen en buiten Nederland zamelen zij ook geld in voor hulp aan Oekraïne. In dit geval voor gehandicapte kinderen uit Oekraïne. Hiermee wordt muziek een ‘levensader’. Bezoekers aan het concert worden gevraagd een financiële bijdrage te geven voor de organisatie ‘Hart voor Kinderen’, dat een project heeft opgezet voor gehandicapte kinderen uit Oekraïne.

De omstandigheden voor musici verslechteren door dreiging van aanslagen en halvering van salarissen. Daarom ondersteunt de organisatie van dit concert hen ook met de opbrengsten van de concerten. Muziek is ook hun ‘levensader’, zij zijn muziek en zij leven daarvoor. Hoe moeilijk het daar ook voor hen is.

De organisatie van het concert is in handen van de Stichting Soloveyko. De kosten van de concerten worden vrijwel geheel gedragen door de Dorpskerk Rheden samen met Kiwanis Rheden De Veluwezoom, zodat de opbrengsten geheel ten goede komen aan het project van de Stichting Hart voor Kinderen en de musici. Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden zal iedereen welkom heten en zelf ook een gedicht voordragen.

Voor dit concert worden de vluchtelingen die in Velp verblijven speciaal uitgenodigd. Verder is het voor iedereen vrij toegankelijk. Wel wordt dus een vrijwillige bijdrage gevraagd.
Wie het concert niet kan bijwonen en toch een financiële bijdrage wil geven, kan dit doen via NL 78 ABNA 047 1670 22 van Stichting Contegeity, onder vermelding van ‘Benefietconcert Oekraïne’.

Het concert begint om 15.00 uur, de kerk is open 14.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje de musici en elkaar te ontmoeten.

Meer foto's

.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.