Astrum studenten op studiereis naar Marokko

0244046_a0952479-09ca-42f4-bd8b-b3014accbedf_edt.jpg
.

VELP – De studenten van de opleidingen Zorg en Welzijn van het Astrum College in Velp vertrokken op maandag 10 november samen met vier docenten naar Marokko. Het werd een studiereis vol leerervaringen en levenslessen voor zowel de studenten als de docenten.

Docenten Fadel El Hamri, Thea Nabring, Miranda Bourgonje en Lieke Brugman gingen met 25 studenten op reis. De reis startte in koningsstad Fez. Hier kreeg de groep een rondleiding door ‘Le Centre de Formation et de Qualification dans les Metiers de l’ Artisanat’, waar kansarme jongeren de kans krijgen om een ambacht te leren. Zo konden de studenten zien hoe in een ander land beroepen worden aangeleerd.
Ook brachten de studenten een school waar vrouwen en kinderen de kans krijgen om te leren. Ze kregen een rondleiding, maar deden ook verschillende activiteiten met de kinderen. Het was voor de studenten erg indrukwekkend en bijzonder om het verschil te ervaren tussen een Nederlandse school en deze school in Marokko.

Na de stad vertrokken de studenten naar het Atlas-gebergte, waar de verschillen tussen arm en rijk goed zichtbaar zijn. Een van de studenten gaf aan dat dit voor haar een eyeopener was en dat zij echt is gaan waarderen hoe dankbaar zij is voor al het speelgoed dat zij vroeger van haar ouders heeft gekregen. Veel studenten waren onder de indruk, werden emotioneel en gaven aan dat zij de ‘voor ons kleine’ dingen meer willen gaan waarderen. Het vooraf ingezamelde speelgoed, kleding en andere spullen hebben zij hier uitgedeeld. De overnachting in een tentenkamp in de Sahara was onvergetelijk.
De studenten speelden met de kinderen en het was bijzonder om te zien hoe goed ze met elkaar konden communiceren, ondanks dat ze niet dezelfde taal spreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.