Apeldoorn praat over aankoop camping De Marshoeve

0245613_De_Marshoeve.jpg
Gaat Camping De Marshoeve na ruim 50 jaar sluiten? - Martien Kobussen

LOENEN – De verkoop van camping De Marshoeve houdt de gemoederen in Loenen flink bezig. Het gonst van geruchten. Eigenaar Henny Schoolderman wil stoppen met de camping aan de Reuweg. De gemeente heeft een voorkeursrecht gevestigd, wat betekent dat vrije verkoop vooralsnog wordt tegengehouden.

Schoolderman heeft aangegeven met het bedrijf te willen stoppen. De gemeente Apeldoorn heeft een voorkeursrecht op de grond gevestigd. Dit betekent dat Schoolderman bij verkoop het perceel eerst aan de gemeente moet aanbieden. De gemeente zou willen onderzoeken of woningbouw hier mogelijk is. Voor de huidige 83 chalet-bezitters kan verkoop grote consequenties hebben. Zij hebben immers een stuk bezit, dat staat op de (huur-)grond van een ander. De onzekerheid geeft veel onrust. Donderdag 8 december is er vergadering van de gemeenteraad van Apeldoorn in De Brink in Loenen, waarbij dit onderwerp ongetwijfeld aan de orde komt.

Henny Schoolderman runt het bedrijf, dat zijn grootouders Hendrik en Martha Schoolderman in 1971 zijn gestart. Zijn ouders Chris en Gerry Schoolderman hebben dit met succes voortgezet en nu runt Henny met echtgenote Mariska de camping, die in de loop der jaren flink is uitgebreid tot 10 hectare groot.

Foto: Martien Kobussen

Foto: Gaat Camping De Marshoeve na ruim 50 jaar sluiten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.