Zilver op het WK voor Iris Jaspers

0242711_Iris_Jaspers.jpg
. - PixCel.fr

DREMPT/LAUSANNE – Van 27 tot 30 oktober heeft heeft Iris Jaspers (16) uit Drempt deelgenomen aan de World Pole & Aerial Championships
in Lausanne, Zwitserland. Iris deed mee met de routines Artistic Hoop Junior en Aerial Hoop Sports Junior. In de eerste categorie wist ze een mooie tweede plaats te halen.

Het was de eerste keer sinds corona dat de kampioenschappen weer fysiek gehouden konden worden. In de coronaperiode deed Iris ook mee, maar werd zowel het NK als WK online gehouden. “Dat was best een beetje apart”, vertelt Iris. Normaal gesproken vinden deze kampioenschappen plaats voor een publiek, maar deze keer moest zij haar optreden opnemen in een studio. ‘We kregen 20 minuten de tijd om de optreden op te nemen”, vertelde ze destijds. Iris was dan ook blij dat ze dit jaar weer gewoon voor een publiek haar talenten mocht vertonen. “Dus leuker, spannender en met veel meer sfeer!”

Op 29 oktober mocht de Dremptse beide routines uitvoeren. Met een mooie score van 59.6 wist ze de zilveren medaille te veroveren in de categorie Artistic Hoop Junior. Het door haar behaalde wereldrecord tijdens het NK 2022 werd ook door de winnaar niet verbroken en dat betekent dat Iris haar nummer 1 positie op de wereldranglijst kon behouden.
In de categorie Aerial Hoop Sports Junior heeft Iris haar positie weten te verbeteren van een 16e naar een 12e plaats, die zij behaalde met een score van 32.2.

Ruim veertig landen en ongeveer 500 deelnemers namen deel aan dit WK georganiseerd door de IPSF. Het Nederlandse Team van 2022 bestond uit 22 atleten, die in totaal vier bronzen medailles en drie zilveren medailles wisten te veroveren.
Iris kijkt terug op een geslaagd NK en WK van 2022 en geniet nog even van dit succesmoment. Na een rustperiode van een aantal weken start ze alweer met de voorbereidingen voor het NK van 2023. Dit NK wordt op 24 en 25 juni gehouden door de DAPF.

Foto: PixCel.fr

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.