WriteForRights-actie Amnesty

0242091_schrijven__pen_op_papier.jpg
.

GEM. RHEDEN – ROZENDAAL – De werkgroep Rheden/Rozendaal van Amnesty International doet dit najaar weer mee aan de internationale actie WriteForRights. Dit is een wereldwijde actie, waarbij massaal voor tien mensen geschreven wordt. Op deze manier wordt gevraagd om vrijheid en gerechtigheid voor gewetensgevangenen, mensen die opkwamen voor mensenrechten. Door de massale stroom aan brieven en kaarten, kan er meer druk gezet worden op autoriteiten om over te gaan tot vrijlating, bescherming of andere verbeteringen.
De werkgroep Rheden/Rozendaal gaat schrijfpakketjes afgeven bij inwoners van de gemeenten Rheden en Rozendaal, die een bijdrage willen leveren. Elk pakketje bevat een envelop met informatie, tien voorbeeldbrieven, tien blanco kaarten, een schrijfblokje en een pen. Wie meedoet, is niet verplicht ook alle tien de brieven of kaarten te schrijven. Aanmelden voor een pakketje kan tot uiterlijk 10 november via agneskwant@gmail.com of tel. 026-3620443, onder vermelding van naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.
De pakketjes worden thuis afgegeven, met de bedoeling dat ze voor 11 december weer terug zijn bij Amnesty. Vanuit de organisatie wordt ervoor gezond dat de brieven naar de verschillende regeringen worden verzonden. De kaarten worden gestuurd naar de gevangenen, om hen te laten weten dat ze niet worden vergeten. Meer informatie over de gevangenen voor wie wordt geschreven is te vinden op /www.amnesty.nl/organiseren/voor-wie-we-schrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.