Volop in beweging tijdens Happy Day

0242367_Happyday.JPG
Volop in beweging tijdens Happy Day - Cynthia Vos

BRUMMEN – Stichting Sportkompas had in de herfstvakantie weer allerlei leuke activiteiten gepland om de inwoners van de gemeente in beweging te krijgen. Een van de activiteiten was Happy Day, de jaarlijkse sport- en speldag voor mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking.

In Sporthal Rhienderoord en bij de naastgelegen sportschool Indoor Sport Brummen konden de deelnemers allerlei activiteiten doen, die erg uiteenlopend waren. Zo werd er gebasketbald en konden deelnemers op een leuke manier bewegen bij de Tovertafel. Hier werden spelletjes gedaan met lichtprojecties. Een projector beeldde de spelletjes af op een groot wit doek. Hiermee gingen de deelnemers enthousiast aan de slag.
Naast de verschillende beweegactiviteiten werd ook aandacht besteed aan gezonde voeding. Ter afwisseling van alle sportieve activiteiten konden er gezonde spiesjes worden gemaakt.

Ook voor andere doelgroepen was er in de herfstvakantie van alles te doen. Zo hield BC ’t Pluumpje een badmintonactiviteit voor alle leeftijden in sportzaal De Bhoele en was er in Rhienderoord een groot peuter-kleuterfeest. Bijna honderd jonge kinderen waren hier van de partij. Ook Tennisvereniging Leuvenheim organiseerde onder de titel Tennis je fit een leuke activiteit. Donderdag werd in Rhienderoord nog de Holiday Kids Fundag gehouden. Een dag vol plezier, spel en vermaak voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De sportieve herfstvakantie werd afgesloten met een zaalvoetbaltoernooi voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar in De Bhoele.

Foto: Cynthia Vos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.