Swingen in de kerkbanken tijdens herfstconcert

0242803_DSC9390.JPG
.

BRUMMEN – Vrouwenkoor Phoenix, mannenkoor Hardkoor en muziekgroep Fluitekruid hebben op zondag 30 oktober een daverend herfstconcert verzorgd in de Pancratiuskerk in Brummen. Ondanks het heerlijke herfstweer buiten zat de prachtig versierde kerk vol.

Organisator Vrouwenkoor Phoenix, onder leiding van dirigent Alyde Touwen en pianiste Tatiana Laryna, trapte af met een zeer afwisselend repertoire, zoals het klassieke Cantique de Jean Racine en Still a Queen, het populaire Halleluja en The Sound of Silence, tot het vrolijke Spaanse Un Poquito Cantas en het mysterieuze Adiemus. Het eerste gedeelte werd afgesloten met een bijzondere uitvoering van de canon Dona Nobis Pacem waar de hele kerk werd uitgenodigd om mee te doen. Voorzitter Marit Schut vertelt: “Ik ben zo trots op iedereen. De kerk zag er prachtig uit, de zang klonk geweldig, het concert liep echt gesmeerd.”

De altijd uitbundige mannen van het Brummense Hardkoor, onder leiding van Andor Boddeke, brachten onder meer Rare Old Times, Lowlands Low en Dirty Old Town ten gehore en ze knalden eruit met een bijzonder arrangement van Drunken Sailor. De driekoppige muziekgroep Fluitekruid uit Zutphen liet zeker ook zien wat een muzikaliteit ze in huis hebben en varieerden volop met sfeervolle volksmuziek uit onder meer Noorwegen, Ierland, Israël en Zweden. Bij de afsluitende, gezamenlijke nummers, Molly Malone en The Wild Rover, stonden de toeschouwers letterlijk te swingen in de kerkbanken. Volgens alle deelnemers een prachtige afsluiting van een heerlijk muzikaal feestje.

vrouwenkoorphoenix.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.