Staande ovatie voor KDO-blijspel

0244385_KDO.jpg
Staande ovatie voor KDO - Gerrit van de Pol

LOENEN – Harry ter Hove was als vanouds weer goed op dreef op de planken van het dorpscentrum De Brink in Loenen. De acteur van KDO heeft, ondanks de jaren van onderbreking, niets ingeboet aan komische kwaliteiten. Als geen ander wist Ter Hove gestalte te geven aan de hoofdrol waarvoor hij was uitgekozen. Het publiek genoot met volle teugen van het vlotte spel in de klucht ’n Schat van Brombeere.

De toneelvereniging KDO uit Eerbeek was van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november weer te gast in Loenen. De club kreeg de volle medewerking van het bestuur van De Brink om hier driemaal een voorstelling te brengen. De vele liefhebbers van amateurtoneel kwamen ook weer massaal naar deze zaal, om te genieten van de klucht die dit jaar was ingestudeerd. Drie keer werd er gespeeld voor een volle zaal.

Dit keer speelde het stuk zich af op een camping. Harry ter Hove had het toneel omgetoverd tot een mini-camping, waar het rijke echtpaar Gijs en Truus van Zanten op vakantie was in een luxe chalet. Ze genoten van de rust, maar die werd wreed verstoord toen plattelandsechtpaar Jannes en Gerda Botter met opoe Triene de tent wilde opzetten, pal naast hun dure stekje. Het opzetten van de tent ging meteen met veel hilariteit gepaard. Jannes, gespeeld door Harry ter Hove, wist er geen raad mee en mopperde flink op zijn schoonmoeder, een rol van Gerry Elsenaar.
Het boterde niet best tussen beide echtparen maar Jannes en Gerda sloten toch een deal met Gijs (Arno Preusterink) en Truus (Petra Gerritsen) om te ruilen van slaap- en woonplek, omdat de vergeten zoon zich na vijf jaar weer meldde. Mogelijk om weer geld van zijn ouders af te troggelen.

Het publiek hoefde zich geen moment te vervelen, want er was volop actie op het toneel. Af en toe kwamen nog campinggasten (Ilona Ligterink en Jessica Kwant) langs om wat lenen of in therapie te gaan. Zoon Jeroen van Zanten (Willem Rietberg) met vriendin Jenny (Laura Huisman) kregen niet hun zin om geld binnen te halen.
Het gezelschap kreeg na afloop een staande ovatie voor het prachtige spel.

Foto: Gerrit van de Pol

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.