Rhedense burgemeester sluit drugspand op bedrijventerrein De Beemd

0243570_Burgemeester_sluit_drugspand_op_De_Beemd_edt.jpg
Burgemeester sluit drugspand in Velp

VELP – Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden heeft dinsdag 8 november opdracht gegeven voor het sluiten van een bedrijfspand aan de Florijnweg in Velp. Het bedrijf gaat voor drie maanden op slot. Tijdens een integrale controle op dit adres werd een grote hoeveelheid druggerelateerde middelen aangetroffen, zowel softdrugs als vermoedelijke harddrugs.

Op 8 november vond er een integrale controle plaats op het bedrijventerrein De Beemd in Velp met als doel het verder inzichtelijk maken van de activiteiten die op het bedrijventerrein plaatsvinden en het tegengaan van criminaliteit. De integrale controle werd gehouden door de gemeente Rheden in samenwerking met de politie, de douane en de Omgevingsdienst Regio Arnhem. Hierbij werd dus een grote hoeveelheid drugsgerelateerde middelen aangetroffen.

De gemeente Rheden maakt, net als andere gemeenten in deze regio, gebruik van de mogelijkheden die de wet biedt. Hierdoor kan de burgemeester woningen, bedrijfspanden, erven en lokalen sluiten als er drugs wordt gevonden. De woning aan de Florijnweg gaat voor drie maanden dicht. Met de sluiting wil de burgemeester de bekendheid van het adres als drugsadres beëindigen. De sluiting zorgt er ook voor dat het prettig ondernemen is op het bedrijventerrein en dat ondernemers zich veilig voelen. Burgemeester Carol van Eert: “Ik vind het belangrijk dat we contact houden met onze ondernemers in het algemeen maar zeker ook met de ondernemers op onze bedrijventerreinen. Daarom is het goed dat we ze regelmatig bezoeken en controleren of alles op de juiste manier verloopt. Zo houden we op onze bedrijventerreinen op peil en zien we ook of er zaken spelen die niet door de beugel kunnen.”
De burgemeester roept ondernemers ook op zelf verdachte situatie te melden bij de politie. “Zo helpen we elkaar om goed en veilig te kunnen ondernemen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.