Recordterrein in Velp genomineerd voor Gelderse Prijs

0244310_Reccordterrein.jpg
Recordterrein in Velp genomineerd voor Gelderse Prijs

VELP – Het in 2021 gerealiseerde woningbouwproject Recordterrein in Velp, door De Bunte Ontwikkeling BV, is genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2022. Er zijn twee prijzen te winnen: een juryprijs en een publieksprijs. Voor de publieksprijs kan iedereen tot en met 15 december stemmen via www.gelderland.nl/gprk2022.

Het Recordterrein staat op de lijst met vijftien aansprekende projecten, die in het bijzonder opvielen bij het adviespanel voor deze prijs. Het zijn allemaal projecten die op een verrassende wijze de ruimtelijke uitdagingen zijn aangegaan.
“Ik ben ontzettend trots dat wij met ons project genomineerd zijn voor deze mooie prijs”, zegt wethouder Paul Hofman van de gemeente Rheden. “Er is midden in Velp een prachtige wijk ontstaan op een plek waar vroeger de metaalfabriek Record stond. Het is een nieuwe wijk, maar met behoud van monumentale elementen. Zo zijn bijvoorbeeld delen van de monumentale schaaldaken van de fabriek bewaard gebleven. Hierdoor is de geschiedenis van de plek waar metaalwarenfabriek Record stond ook voor de volgende generaties nog zichtbaar. De wethouder roept iedereen op om te gaan stemmen. “Naast de eeuwige roem kunnen we ook nog 10.000 euro winnen om te besteden aan deze wijk.”

Op vrijdag 25 november vindt de gebiedenparade plaats in Arnhem, waarbij alle vijftien genomineerde projecten een korte presentatie geven aan een jury. De uiteindelijke prijsuitreiking is tijdens de manifestatie op 19 december. De winnaar hiervan wint ook een bedrag van 10.000 euro om te besteden aan het project.

www.gelderland.nl/gprk2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.