Ouder & Kind Festival groot succes

0243516_Ouder_en_kind_festival_1_edt.jpg
.

BRUMMEN – Ongeveer vijfhonderd ouders, kinderen en andere geïnteresseerden bezochten op zaterdag 5 november het eerste Ouder & Kind Festival in de gemeente Brummen. Met dank aan meer dan zestig vrijwilligers stond de dag vol met allerlei leuke activiteiten en workshops.

Op het festival bij Maakplaats the Villa was van alles te doen. Er was een foodtruck, springkussen, overal gezellige zitjes en kraampjes, kinderen die aan lange banken bezig waren met vetbollen maken, een kampvuur waar broodjes gebakken werden, dieren om mee te knuffelen en kleine werkplaatsen in de lokalen waar creatief gewerkt kon worden aan het maken van onder andere kaarsen en breiwerkjes.

Het idee van het festival komt voort uit #Opladers, een organisatie die jonge ouders met elkaar in contact probeert te brengen, zodat ze iets voor elkaar kunnen betekenen, en Maakplaats the Villa, een plek waar kinderen vanaf 9 jaar op woensdag en donderdag kunnen komen timmeren, naaien, schilderen, sporten, hutten bouwen en meer. De jongeren van de Vrijdag Villa, die elke vrijdag naar de Villa komen om samen te eten, te chillen bij het kampvuur en creatief bezig te zijn, hebben tijdens het festival de koffie, thee, chocomelk en suikerspinnen verzorgd.
Het festival is tot stand gebracht met een bijdrage uit het gemeentelijk preventieakkoord en omdat het festival volgens de organisatoren een groot succes was, hopen ze dat dit geen eenmalig event zal blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.