Online ouderavonden

0244749_Buiten_spelen.jpg
.

REGIO – Pro Persona Connect en Incluzio organiseren twee online ouderavonden over hoe ouders de veerkracht van hun kind kunnen versterken. Ouders kunnen gratis en anoniem deelnemen. Aanmelden kan via preventie@propersona.nl. Na aanmelding wordt er een link naar de besloten bijeenkomst in Zoom gestuurd.
Op dinsdag 6 december van 19.30 tot 21.00 uur is het thema: ‘Dipje of depressie’ en gaat het over psychische klachten bij pubers, kinderen van 12 jaar en ouder. Tijdens deze ouderavond krijgen ouders informatie over stress, angst en somberheid en wordt er besproken hoe ouders psychische klachten bij hun kind kunnen herkennen en wat ze kunnen doen om het kind te ondersteunen.
Op woensdag 7 december van 19.30 tot 21.00 uur gaat de ouderavond over ‘Eerste hulp bij tegenslag’, waarbij ouders leren omgaan met tegenslag en het vergroten van de veerkracht van hun kind. Hoe kinderen met teleurstellingen omgaan, is een kwestie van veerkracht, oftewel het vermogen dat ze hebben om zich aan te passen aan stress of tegenslag. Tijdens deze ouderavond wordt besproken hoe ouders hun kind kunnen helpen veerkrachtiger te worden en beter om te gaan met teleurstelling en verdriet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.