Nieuwe tarieven waterschap

0243569_Kosten_wonen.jpg
.

REGIO – De waterschapsbelasting gaat in 2023 voor iedereen omhoog, meldt Waterschap Rijn en IJssel. Deze nieuwe tarieven gelden voor inwoners, bedrijven, agrariërs, gemeenten, bos- en natuureigenaren in het werkgebied van het waterschap. Het gaat om een stijging tussen de 5 en 7 procent. Het precieze tarief hangt af van onder andere de grootte en waarde van het huishouden, bedrijf, bos- of natuurgebied. Zo betaalt een alleenstaande huurder 63 eurocent per maand extra en een meerpersoonshuishouden in een koophuis, met WOZ van 300.000 euro, betaalt 1,74 euro per maand extra.
Bij alle waterschappen in Nederland stijgen de tarieven volgend jaar. Landelijk betaalt een gezin met koophuis gemiddeld 30 euro meer per jaar en een alleenstaande huurder 12 euro meer. Inwoners van Waterschap Rijn en IJssel betalen minder dan dit landelijk gemiddelde, de stijging bij dit waterschap is namelijk 20,92 euro voor een gezin met koophuis en 7,52 euro voor een alleenstaande huurder per jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.