Nieuw bestuur KBO maakt zich hard voor hogere inkomensgrens energietoeslag

0242990_Jaap_Huurman_brief_energietoeslag.JPG
.

GEM. RHEDEN/ROZENDAAL – Met een nieuw bestuur maakt het bijna ter ziele gegane KBO Rheden Rozendaal een doorstart. Voorzitter Jaap Huurman wil niet alleen de activiteiten blijven voortzetten, maar ook zichtbaarder zijn en actiever de belangen van ouderen behartigen. Zijn eerste actie: aandacht vragen voor verhoging van de inkomensgrens voor de energietoeslag.

Het einde was nabij voor de afdeling Rheden Rozendaal van de KBO, maar een aantal enthousiaste leden wilde het niet zover laten komen. Er werd een nieuw bestuur samengesteld. Jaap Huurman is de nieuwe voorzitter, hij wordt bijgestaan door secretaris Bernd Bonnier en penningmeester Wim Adriaanse, die ook de ledenadministratie op zich neemt. Vierde bestuurslid en adviseur is pastor Frans Koevoets.
Huurman wil de activiteiten voortzetten zoals deze op dit moment in samenwerking met de lokale afdeling van de PCOB worden opgezet. “We hebben een goede samenwerking met deze vereniging voor ouderen en willen op termijn gaan fuseren”, vertelt hij. Een werkelijke fusie is lastig, omdat beide organisaties verbonden zijn aan een landelijke vereniging, daarom wordt een gezamenlijke club opgericht. “Wie lid is van PCOB of KBO wordt dan automatisch ook lid van deze gezamenlijke organisatie.” Hij hoopt in de toekomst ook jongere leden aan te trekken, waarmee hij de jongere senior van 50+ bedoelt. Mensen die lid willen worden van de KBO, kunnen zich aanmelden bij de ledenadministratie via w.adriaanse5@upcmail.nl. Belangstellenden die iets voor de vereniging willen betekenen, kunnen mailen naar jaaphuurman@hotmail.com.

Huurman wil dat de KBO weer actiever wordt in de belangenbehartiging voor ouderen. Zijn eerste actie heeft hij direct na het aantreden van het nieuwe bestuur uitgevoerd. Namens de organisatie heeft hij een brief gestuurd aan alle raadsleden in de gemeente Rheden, waarin hij vraagt om de inkomensgrens voor de energietoeslag op te hogen. “Die is in de gemeente Rheden 120 procent. Maar in vele gemeenten, zoals bijvoorbeeld Renkum, is dat maar liefst 150 procent. We willen dat Rheden de grens ook verlegt, want er zitten veel ouderen in de kou”, aldus Huurman.
De KBO kreeg helaas geen reacties op de brief, dus gaat Huurman er nogmaals mee de boer op. Voorafgaand aan de raadsvergadering van dinsdag 8 november, waarin over de gemeentelijke begroting wordt gesproken, deelt hij de brieven nog een keer uit. “Ik hoop dat ik de raadsleden kan wakker schudden. Dinsdag worden de financiën gesproken en dat lijkt me hét moment om ook plannen voor energietoeslag mee te nemen. Dan kan een ophoging ook direct financieel rondgemaakt worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.