Loenen wil snel meer woningen

0241233_bouwen__bouwhelm_2.jpg
.

LOENEN – Het bestuur van de Dorpsraad Loenen Zonnedorp heeft er bij de gemeente Apeldoorn sterk aangedrongen op met name meer starterswoningen, levensloopbestendige woningen en sociale huurwoningen. De raad schrijft de gemeente een brandbrief.

“Wonen in Loenen is voor, met name, de jongeren een steeds groter probleem. Men wil graag. Er zijn vele jongeren die een huis willen kopen, echter gezien de krankzinnige prijzen is het geen haalbare kaart. De prijzen van de huizen in Loenen en overige dorpen worden opgedreven door mensen uit het westen van het land, zeker op lange termijn gaat dat een probleem veroorzaken. Op korte termijn bekent deze situatie dat de jongeren wegtrekken en dus niet meer in Loenen, waar men geboren en getogen is, een plek kunnen vinden. Dit heeft onder andere consequenties voor het sport- en verenigingsleven.
Ook voor de ouderen die een huis bewonen uit de 50’er en 60’er jaren met een lage huur en die nu gelijkvloers en comfortabel willen wonen is het verschil in huurprijs van nu en een toekomstige levensloopbestendige woning te groot. Voor ouderen met een relatief dure woning, die een dergelijke woning zoeken, zijn er geen betaalbare woningen in Loenen te koop of kavels beschikbaar.
Er is ruimte voor inbreiding in Loenen, we moeten echter niet te lang wachten met het nemen van beslissingen. We vragen al meerdere jaren aan de gemeente om de eventuele locaties met ons door te nemen, helaas blijft het bij vragen en zeuren vanuit Loenen. Deze locaties zijn overigens al meerdere malen gedeeld met de gemeente.”
Het bestuur van Loenen Zonnedorp verwacht op korte termijn met het Hoofd Wonen van de gemeente Apeldoorn een gesprek te hebben over de Loenense problemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.