Lions aan de slag met energieneutraal Rheden

0241018_Lions_Club_over_energieneutraal_Rheden.jpg
Lions aan de slag met energieneutraal Rheden

RHEDEN – De leden van Lions Club Rheden werden dinsdagavond 4 oktober door Vincent van Brummen aan het werk gezet in een workshop. Van Brummen is architect en initiatiefnemer van het Energie Transitie Lab en liet de aanwezigen nadenken over Nederland in 2050 energieneutraal kan zijn.

Volgens Van Brummen gaat er tijd en geld verloren aan overleg, waardoor het uiteindelijke doel in 2050 onder druk komt. Volgens hem vraagt het doel om een integrale aanpak, waarbij aan de inzet van technologische innovaties voorrang gegeven moet worden, zoals scannen, pointcloud en kunstmatige intelligentie. Dit levert een enorme besparing in tijd en dus geld. De Van Naeff-flat in Velp is een mooi voorbeeld waar integrale aanpak is toegepast.

Na de theorie nam Van Brummen de aanwezigen mee in een workshop. Door kleine houten schaalmodellen huizen in een tijdlijn te plaatsen, werd zichtbaar waar zich mogelijke obstakels in de energietransitie kunnen voorkomen. Denk hierbij aan kennisontwikkeling, het inzetten van innovatie, verschillende types huizen, wensen van bewoners en natuurlijk geld.
Conclusie van de avond was onder andere dat er op dit onderwerp voor de verschillende overheden een belangrijke communicatie-opdracht ligt, om bewustzijn te bewerkstelligen op de noodzakelijke transitie van 8 miljoen woningen in circa 20 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.