Jan Peters al 50 jaar organist in Velp

0243080_ja_peeters.jpg
Jan Peters al 50 jaar organist in Velp

VELP – Zondag 13 november staat de Eusebiusparochie stil bij het feit dat Jan Peters (65) dit jaar 50 jaar organist is. Na de viering van 9.45 uur, waarin het Trente Plus koor zingt, en Jan natuurlijk het orgel bespeelt, krijgt hij de versierselen van de Gregoriusvereniging opgespeld en is er een receptie.
Jan begon als 15-jarige al met het begeleiden van een kerkkoor. Zijn vader bracht hem toen achterop de brommer van de Geitenkamp in Arnhem naar de kerk in Rheden. Voor zijn orgelspel kreeg hij toen het, voor hem enorme bedrag, van 25 gulden.
Jan is altijd orgel blijven spelen. Naast zijn werk als hoofd van een spoedeisende hulp van een ziekenhuis begeleidt hij meerdere koren, waaronder het Trente Plus koor in Velp. Maar ook bij uitvaarten of huwelijken speelt Jan en hij begeleidt het Kevelaerkoor van de parochie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.