Inwoners van Rheden stellen Burgerakkoord op

0243521_Christa_Heine_Fotografie-_Regiobode_Burgerraad-1.jpg
. - Christa Heine

GEM. RHEDEN – De afgelopen maanden hebben duizend inwoners van de gemeente Rheden in het Burgerberaad hard gewerkt aan het Burgerakkoord. In dit akkoord zijn voorstellen voor verduurzaming opgenomen, waar de gemeente en partners mee aan de slag gaan. Zaterdag 12 november werd door de deelnemers aan het Burgerberaad gestemd over welke voorstellen precies in het akkoord worden opgenomen.

In negen verschillende Werkplaatsen zijn de deelnemers druk geweest met het uitwerken van de ideeën tot concrete voorstellen en beslispunten. Deze voorstellen zijn tijdens de Burgerraad op zaterdag 12 november gepresenteerd in de Ontmoetingskerk in Dieren. Vervolgens hebben alle deelnemers aan de Burgertop op de beslispunten gestemd.
Dat heeft geresulteerd in het Burgerakkoord, een document vol voorstellen en actiepunten. Zo hebben de inwoners onder andere gestemd voor initiatieven om inwoners te helpen bij het verduurzamen van de woning, het verminderen van hun CO2-voetafdruk en consuminderen en die voorlichting moeten geven op verschillende vlakken. Er wordt gekeken naar wijkgerichte energie-oplossingen en de gemeente zou het groenbeheer moeten aanpassen. Het zijn maar enkele van de punten die zijn opgenomen in het akkoord. Alle actiepunten en het volledige Burgerakkoord zijn terug te vinden op g1000rheden.nl.

De leden van het G1000 Burgerberaad zijn inwoners van de gemeente Rheden. Zij zijn willekeurig uitgenodigd om mee te denken over hoe de gemeente Rheden de komende jaren met haar klimaatdoelstellingen aan het werk kan. In verschillende bijeenkomsten hebben zij gebrainstormd over de behoeften en mogelijkheden binnen de gemeente Rheden.

Dit Burgerakkoord wordt nu aangeboden aan de partners van de G1000 Rheden, zoals de gemeente Rheden, bibliotheek Veluwezoom en het IVN, met het verzoek dit akkoord uit te voeren en/of op te nemen in hun beleid. Het college van B en W en de gemeenteraad van Rheden hebben allebei aangegeven de resultaten van het Burgerberaad in principe te willen overnemen in beleid en uitvoering, tenzij bepaalde voorstellen niet uitvoerbaar of onhaalbaar zijn.

Foto: Christa Heine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.