Inwoners gemeente Rheden doen fittest

0242170_Fit.jpg
.

GEM. RHEDEN – Op maandag 10 oktober en vrijdag 14 oktober werden er fittesten afgenomen in Rheden, Velp en Dieren. Na afloop van de fittesten ontvingen inwoners een fitprofiel, waarin precies staat hoe het gesteld is met hun gezondheid.

De fittesten zijn vooral preventief bedoeld, licht wethouder Gea Hofstede toe. “Met de fittesten kunnen we misschien al iets opsporen voordat er klachten ontstaan. En dan kun je er nog wat aan doen.” Op de drie locaties in Rheden en Dieren waren beweegcoaches, leefstijlcoaches en fysiotherapeuten aanwezig. In Velp sloot er ook nog een diëtiste aan. Inwoners konden met al hun vragen bij de professionals terecht en anderzijds adviseerden de professionals de inwoners. Deelnemers die aan de slag willen met een gezonde leefstijl worden de komende weken gebeld en verder begeleid.

Inwoners van de gemeente Rheden hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep om mee te doen aan de fittest. De aanmelding voor de fittest op zowel maandag als vrijdag werd op zondag 9 oktober gesloten. In totaal zijn er ruim 120 mensen getest. Als het aan Beweegcoach Willemien Kragt van Sport in Rheden ligt, komt er dan ook zeker een vervolg. “Gezien de grote belangstelling zijn wij van plan dit vaker per jaar te organiseren. Mede dankzij de samenwerking met de partners Stichting Een Plus, Active Living, Fysiotherapie Ter Horst en fysiotherapie het Nieuwland, hun enthousiasme en expertise is het een succes geworden.”
Inwoners die aan de slag willen met een gezondere leefstijl, maar niet weten hoe ze moeten beginnen, kunnen contact opnemen met de beweegcoaches van Sport in Rheden via sportstimulering@rheden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.