Ik vind: Wegkijken is een teamsport in Brummen

De democratie is een slecht systeem, echter wel het beste slechte systeem dat we hebben. Maar ook binnen dit bestuurssysteem heb je raadsleden die er nog iets van maken en anderen die niet kunnen luisteren.
Op donderdag 3 november waren er, in reactie op de vurige en krachtige insprekers tijdens de forumvergadering voor de provincie over de bouw van het LCE, nauwelijks inhoudelijke reacties vanuit de Brummense raad. De VVD babbelde over niemendalletjes, terwijl de kern van de onderwerpen van de insprekers niet eens benaderd werd. Niet ter zakendoende wandelweggetjes verdrongen hoofdzaken als klimaat en keuzes tussen boeren, huizen en de papierindustrie. Schande hoe diverse partijen zo diep in koffiepraat kunnen wegzakken en zich daar comfortabel bij voelen. Het CDA en Lokaal Belang hadden geen vragen, laat staan later op de avond enige inhoud. De inwoners die zij zeggen te vertegenwoordigen, stonden in de kou. Kiezen tussen landbouw en huizen of industrie. Er werd in de raad gezamenlijk ingezoomd op details zoals het mogelijke wandelen in het compensatie bos, dat de eerste 15 jaar niet meer impact dan een groepje verdwaalde boompjes zal maken. De discussie die GroenLinks voorzichtig probeerde aan te zwengelen werd niet herkend (D66) en zodoende eensgezind door de andere partijen met lauwe thee overgoten. Klimaat, verkeersleed, natuur vernieling, stikstofuitstoot en toekomst visie werden nauwkeurig vermeden.

De insprekers waren hier zeer teleurgesteld over. Als je alle hobbels hebt genomen om in te komen spreken is het een schande dat je zo genegeerd wordt.
Ik stel voor de volgende keer de publieke tribune halverwege een cijfer te laten geven. Als het minder dan een 7,5 is moet het over en wordt er voor de avond geen vergoeding uit gekeerd wegens ondermijning van de democratie.
Ja dames en heren, zo pijnlijk was het!

Joost Dekkers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.