Ik vind: Serieus?

0242906_Vrachtwagens.jpg
.

Vandaag, 1 november 2022, kwam me een concept RaadsBesluit van de gemeente Brummen onder ogen van de raadsvergadering van 10 november 2022. Hierin staat dat de raad het behandeladvies van het forum van 3 november 2022 heeft gehoord. Als leek in de politiek begrijp ik niet helemaal hoe je nu al een besluit op papier kan zetten waar nog over vergaderd dient te worden.
Er wordt gesproken over een zorgvuldig proces en ‘inbreng van bewonersparticipatie is serieus genomen’. Na het van tafel vegen van locatie Burgersterrein voor het LCE is er zonder overleg met betrokken bewoners een andere locatie aangewezen. Deze wordt er in een sneltreinvaart doorheen gejast, omdat de wetgeving in 2023 gaat veranderen. In dit proces lijkt bewonersparticipatie serieus niet mogelijk.
Het verplichte elektrische vervoer tussen de industrie en het LCE wordt als oplossing gezien voor CO2-reductie, trilling, geluid en fijnstof. Echter direct eronder wordt vermeld dat de verkeersbewegingen toenemen. Het zware vrachtverkeer zal gezien de beoogde uitbreiding van de industrie met 30 procent toenemen. Resultaat: juist meer CO2-productie, trilling, geluid en fijnstof.
Dan worden de Markvoortbossen, waar ze 4,53 hectare van willen kappen, als ‘droog bos met productie’ aangeduid. Dit is geen productiebos, maar een gevarieerd bos van meer dan 100 jaar oud met een grote biodiversiteit. Dit bos is niet te compenseren door stukjes akker terug te geven aan de natuur. Je krijgt niet zomaar dezelfde kwaliteit grond als de oude bosgrond die nu verloren gaat voor uitbreiding van industrie die niet wenselijk is en gezien de huidige economische situatie en met de energiecrisis ook niet meer te verantwoorden is. Waarom ga je in deze tijd, waarin stikstofreductie een belangrijk punt is en boeren moeten inleveren, deze hoeveelheid bomen kappen, die samen zorgen voor maar liefst opname van meer van 54 ton stikstof per jaar?
Koste wat kost lijkt het LCE er doorheen gedrukt te moeten worden. De burgers worden niet serieus genomen en er wordt zeer onzorgvuldig met de natuur omgesprongen. Hoe lang wordt dit nog getolereerd?

Anja van Dijk,
Eerbeek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.