Global Goal Award voor Wasserij Barth Slijkhuis

0242975_Barth_Slijkhuis.jpg
Global Goal Award voor Wasserij Barth Slijkhuis - Studio Rheden

LAAG-SOEREN – Wasserij Barth Slijkhuis uit Laag-Soeren heeft de derde Global Goal Award van dit jaar gewonnen. Wasserij Barth Slijkhuis werkt aan verschillende Global Goals doelen. Wethouder Ronald ter Hoeven van de gemeente Rheden bezocht het bedrijf om de beker uit te reiken die hoort bij de Global Goal Award.

“Het is waardevolle erkenning vanuit de gemeente Rheden en daar zijn we erg blij mee”, zegt Hester Slijkhuis, directeur bij Wasserij Barth Slijkhuis. Wasserij Barth Slijkhuis handelt in de geest van de zeventien wereldwijde vastgestelde duurzaamheidsdoelen. Deze hebben als doel de wereld vanaf 2030 beter te maken. Wasserij Barth Slijkhuis scoort in het bijzonder op de Global Goals nummer 8: waardige werkgelegenheid, nummer 10: verminderen van ongelijkheid en nummer 12: verantwoord produceren en consumeren.
Wasserij Barth Slijkhuis is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Uniek is dat het bedrijf voor het wassen al meer dan 100 jaar gebruikmaakt van bronwater. Door continu aandacht te geven aan duurzaamheid binnen de bedrijfsvoering is het bedrijf in staat 17 procent minder energie te gebruiken en 24 procent minder CO2 uitstoot.
Jaarlijks reikt de gemeente Rheden de Global Goal Award uit aan bedrijven en maatschappelijke instellingen die een bijdrage leveren aan het realiseren van de zeventien vastgestelde werelddoelen. Recentelijk ontvingen Veluwe Actief uit Rheden en Speelstoet uit Velp ook een Global Goal Award.

Foto: Studio Rheden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.